EmailTwitterFacebookLinkedIn

Opleidingen bij Gomes – ‘The next Generation’

Word jij ons nieuwe puzzelstukje?

‘Een leven lang blijven leren’. Dit wordt voor bedrijven steeds belangrijker. Maar het begint natuurlijk allereerst met een (vak)opleiding, op MBO of HBO niveau. Gomes vindt het belangrijk om te investeren in ‘de nieuwe generatie medewerkers’. Voor ons zijn dit jongeren die geïnteresseerd zijn in de automotive branche, autotechniek en/ of het merk Mercedes-Benz. Door binnen ons bedrijf stage te lopen of een leerlingfunctie te vervullen, geven wij jongeren de mogelijkheid bij ons (het vak) te leren, te groeien en zich te ontwikkelen tot young professionals en/ of specialisten. Kortom, het opdoen van (praktische) kennis, vaardigheden en werkervaring binnen een dynamisch familie bedrijf!

Wil je graag bij ons leren en droom jij er van om de beste van de besten te worden? Lees hieronder de informatie en reageer dan op één van onze stage- of leerlingvacatures!

Mercedes-Benz opleidingen bij Gomes

‘Een leven lang blijven leren’. Wij zijn enthousiast en gedreven en willen dit ook in de toekomst blijven. Daarom staat voor Gomes de groei en ontwikkeling van haar personeel voorop. Samen werken wij aan duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Voortdurend in beweging blijven, bouwen aan een leer-cultuur, voor iedereen. Wij bieden onze medewerkers meerdere Mercedes-Benz opleidingstrajecten en vakopleidingen aan. Hierdoor is iedereen continu op de hoogte van alle laatste technieken en zijn kennis en vaardigheden altijd actueel en up-to-date.

Wil je altijd blijven leren en streef jij er ook naar de beste van de besten te worden? Reageer dan op één van onze vacatures!

Mercedes-Benz stelt hoge eisen aan het scholingsniveau van onze medewerkers, daarom schrijven zij voor alle technische functies gerichte vaktrainingen voor met als doel dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en de kennis meegaat met de nieuwste technieken. 

Dankzij deze opleidingsmogelijkheden beschikt iedereen over de meest actuele kennis en ervaring en is doorgroeien naar een hoger kennisniveau mogelijk. In alle gevallen worden de Mercedes-Benz trainingen die horen bij het opleidingsplan gevolgd. Deze trainingen zijn er op alle verschillende functieniveaus, van (bedrijfs-) autotechnici tot leidinggevende functies. 

Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om bijvoorbeeld door te groeien van service technicus tot reparatie technicus of tot diagnose technicus. Wij geloven dat medewerkers die worden opgeleid meer gemotiveerd zijn en er samen met ons naar streven de beste van de beste te willen zijn, in hun vakgebied én voor onze klanten.
Functie

Onze organisatie is opgebouwd uit verschillende divisies (onderdelen), Personen- en Bestelwagens en Trucks, met daarbinnen verschillende afdelingen en functies. Op de afdeling Aftersales zorgen onze technici ervoor dat onze klanten altijd met een betrouwbare en veilige auto kunnen rijden. Hier voeren ze reparaties en/ of onderhoud uit. Bij de Sales afdeling kunnen onze klanten terecht voor een nieuwe of gebruikte auto en de bijbehorende financieringen en verzekeringen. Een aantal van de functies binnen deze afdelingen staan hieronder beschreven: 

Sales (showroom):

 • De Verkoopadviseur is de persoon waar onze klanten terecht kunnen voor een nieuwe of gebruikte personenauto, bestelwagen of truck. Hier krijgen ze adviseerd over verzekeringen, financieringen, onderhoud, lease of geavanceerde middelen om de auto op afstand te monitoren voor service.
 • De Product expert is de specialist als het gaat om het verstrekken van informatie aan onze klanten over de auto en alle nieuwe innovaties. Hij maakt de klant wegwijs in de auto, zodat deze een weloverwogen keuze kan maken tussen alle mogelijke modellen.
 • De Verkoopbinnendienst medewerker zorgt voor de dagelijkse administratieve en commerciële ondersteuning voor de verkoopadviseurs.

Aftersales (werkplaats):

 • De (Bedrijfs-)Autotechnicus is werkzaam in de werkplaats. Hij/zij voert onderhoud, reparatie en/of nieuwbouw werkzaamheden uit aan Mercedes-Benz personen-, bestelwagens en trucks. Hierbij worden de nieuwste technieken gebruikt.
 • De Werkplaatschef zorgt voor de dagelijkse aansturing van het werkplaatsteam en coaching van de medewerkers. Ook heeft hij contact met klanten over inhoudelijke technische zaken en is hij verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit van het werk. Hij werkt nauw samen met de technische receptie, de Service Adviseurs.
 • De Service Adviseur is het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Zij geven aan wat de klachten van de auto zijn en dan wordt de reparatie en/ of het onderhoud voor de auto van de klant ingepland. Hier is het directe klantencontact met daarnaast ook de administratieve afhandelingen.
 • De Magazijn medewerker zorgt ervoor dat de bestelde onderdelen in het magazijn op tijd op voorraad zijn, digitaal beheerd worden en de bestellingen van de klanten en de werkplaats op een juist moment worden geleverd.

Om een van bovenstaande functies uit te voeren, is het belangrijk dat daarvoor de relevante vak (MBO of HBO) opleiding wordt gevolgd, afgerond of aantoonbaar niveau is bereikt.

De stafafdelingen bieden advies, diensten of ondersteuning aan zowel de aftersales als de sales en de directie. Dit zijn; Marketing, Klantencontactcentrum, Financiële administratie en Personeelszaken.Opleidingen bij Gomes: “The Best or Nothing”

Omdat Gomes zich wil onderscheiden door de beste te willen zijn, investeren wij in het opleiden van onze medewerkers. Wij bieden meerdere opleidingstrajecten aan die te onderscheiden zijn in de (technische) vak opleidingen en het bijscholen van gediplomeerd personeel.

Gomes is een erkend leerbedrijf. Wij geven jongeren graag de mogelijkheid om binnen ons bedrijf, onder begeleiding van een begeleider stage te lopen op een van onze afdelingen of als leerling onder begeleiding van een leermeester het vak van bijvoorbeeld (bedrijfs-) autotechnicus te leren in de praktijk. 

De betreffende vakopleiding voor (bedrijfs-) autotechnicus wordt gevolgd op een MBO. Hierbij is ook een onderscheid te maken in de verschillende niveaus, niveau 1 voor assistent (bedrijfs-) autotechnicus, niveau 2 voor (bedrijfs-) autotechnicus, niveau 3 voor eerste (bedrijfs-) autotechnicus en niveau 4 voor technisch specialist. Wij geven jongeren de mogelijkheid om binnen ons bedrijf het vak van (bedrijfs-) autotechnicus te leren in de praktijk, samen met een leermeester.

Omdat wij het belangrijk vinden dat de scholing zoveel mogelijk aansluit op de nieuwste ontwikkelingen in de praktijk, zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met NexTechnician. Dit is een stichting die zorgt dat dealer bedrijven en vakopleidingen specifiek gericht op trucks, hierin samenwerken. NexTechnician heeft in samenwerking met Truckacademie, het ROC van Amsterdam en een aantal dealer bedrijven (waaronder Gomes) een speciaal daarvoor ingerichte truckwerkplaats omgeving met een praktisch gedeelte. Daarnaast is er ook een speciale ruimte waar de theorie wordt gegeven.
BOL of BBL

Binnen het MBO is er een onderscheid tussen de BOL (beroeps opleidende leerweg) en de BBL (beroeps begeleidende leerweg). Binnen onze organisatie is het voor jongeren mogelijk om via beide leertrajecten praktische werkervaring op te doen. Voor de BOL leerlingen is dit in de vorm van een stage waarbij een of meerdere dagen per week praktijk ervaring wordt opgedaan. De BBL leerlingen komen direct bij ons in dienst en werken doorgaans 4 dagen in de week en volgen 1 dag per week de opleiding.

Wat zijn de voordelen van de BBL opleiding?

 • Gericht op in de praktijk leren en uitvoeren en daarnaast theorie leren
 • Minimaal 4 dagen per week aan het werk op de werkplek met een leermeester
 • Direct aantoonbare praktische werkervaring met het merk en Mercedes-Benz producten
 • Een officieel erkend diploma
 • Salaris voor de gewerkte uren

Wat zijn de voordelen van de BOL opleiding?

 • Gericht op leren van theorie en dit in de praktijk uitvoeren
 • Mogelijkheden tot versnelde MBO trajecten
 • 1 of meerdere dagen per week aan het werk op de werkplek
 • Werkervaring met Mercedes-Benz producten en/ of diensten
 • Een officieel erkend diploma
 • Stage vergoeding voor de aanwezige uren

Ben je enthousiast geworden? Reageer dan op één van onze stage- of leerlingvacatures!

Zoekresultaat